Тарас Тополя це один із тих артистів нашої країни, хто вирішив стати на захист України після повномасштабного вторгнення росії.

Як фронтмен гурту "Антитіла" вирішив йти воювати і що найгірше на передовій ― він розповів Григорію Решетнику на Надії Матвєєвій у рубриці "Неймовірна правда про українців" від "Все буде добре" на СТБ.

Надія Матвєєва і Григорій Решетнік, фото надано пресслужбою СТБ
Надія Матвєєва і Григорій Решетнік, фото надано пресслужбою СТБ

"У перший день повномасштабної війни ми допомогли нашим дружинам виїхати у безпечне місце з Києва. І того ж дня зібралися я, Сергій Вусик, Дмитро Жолудь у місці комплектації територіальної оборони на Солом'янці", - розповів Тарас.

Популярні новини зараз
Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

Спочатку родина Тараса поїхала на захід України, а потім вирішили летіти до США, де і мешкала родина Тополя. Діти сумували за татом, намагалися кожні два дні тримати зв'язок.

Тарас Тополя, кадр з відео
Тарас Тополя, кадр з відео

За місяці війни були й небезпечні події: “Ми потрапляли під обстріли, були ситуації, коли справді всі на межі. Але найстрашніше психологічно - коли мертвий побратим поруч, і ти не можеш йому допомогти, а мусиш евакуювати тіло і передати до моргу. Наше завдання – допомогти цим сім'ям, дружинам, які залишилися без чоловіків, виховати їхніх дітей, поставити на ноги та дати освіту”.

У свій день народження після обстрілу Тарас змушений був розблокувати телефон загиблого бійця пальцем, і ця історія потрапила на відео.

"Так співпало, що на мій день народження ми знаходилися на бойовому чергуванні, у нас були поранені та вбиті. Це потрапило у відеоролик про день народження", - пояснив він.

Під час зустрічі із Володимиром Зеленським Тарас підтримав його, а Президент висловив свою подяку.

Нагадаємо, що Тараса Тополю зловили на ніжних поцілунках у перервах між боями: "Настрій – як і десять років тому".

Раніше ми повідомляли, що Alyosha довела весь світ до сліз на сцені "Євробачення-2023", показавши просту історію України: "Плачу, тремчу, сумую".

Також стало відомо, що "Антитіла" доклали руки до знищення оккупантів: музиканти випустили саундтрек комп'ютерної гри, де можна керувати дронами та знищувати орків.