Ольга Харлан — відома українська спортсменка, олімпійська чемпіонка 2008 року, шестиразова чемпіонка світу та багаторазова чемпіонка Європи.

Фехтувальник на шаблях зовсім недавно зіткнулася з несправедливістю. У 1/16 Чемпіонату Світу вона здолала росіянку Ганну Смирнову, і оскільки триває повномасштабна війна, розпочата окупантами, наша чемпіонка не захотіла тиснути на руку суперниці (чого вимагає регламент) і поставила перед нею шпагу (що теж дозволено). Проте росіянка принципово захотіла, щоб їй потиснули руку, вимагаючи дискваліфікації нашої спортсменки, що й сталося.

Ольга Харлан, фото: Instagram
Ольга Харлан, фото: Instagram

Але невдовзі з'явилася інформація, що Міжнародний олімпійський комітет дав Ользі Харлан автоматичну кваліфікацію на Олімпіаду-2024, а зараз дівчина розповіла, що на її честь випустили ляльку Барбі в єдиному екземплярі.

"Ми вирішили виставити її на благодійний аукціон, гроші з якого підуть для клініку реабілітацію постраждалих внаслідок війни українських військових", - заявляє Ольга Харлан.

Популярні новини зараз
Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

Стартова ціна – десять тисяч доларів. Крім цього відомо, що наша фехтувальник — єдина українка, на честь якої було створено таку ляльку.

Нагадаємо, олімпійська чемпіонка Ольга Харлан розповіла про важку втрату: "Могли обійняти..."

Як повідомляв "Знай.uа", український фехтувальник помер на Чемпіонаті Світу прямо на майданчику: йому було всього 28

Ольга Харлан пояснила, чому батьки 8 місяців живуть у підвалі, поки вона в Італії