Крістофер Нолан розповів, чи були задіяна імпровізація під час зйомок біографії про фізика-теоретика Роберта Оппенгеймера. Автор зазначив що свворення картины це був безперервний процес несподіванок.

Про це повідомляє видання The New York Times.

Роберт Оппенгеймер, скріншот: Youtube
Роберт Оппенгеймер, скріншот: Youtube

Виявилося, що одна з найбільш емоційних сцен у фільмі була створена не Ноланом.

Йдеться мова про епізод зустрічі Оппенгеймера (актор Кілліан Мерфі), з військовим міністром США Генрі Стімсоном (актор Джеймс Ремар) та іншими урядовцями, щоб обговорити, на які японські міста команда буде скидати атомні бомби.

Популярні новини зараз
Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще

Оппенгеймер. Фото скріншот з Youtube
Оппенгеймер. Фото скріншот з Youtube

Під час розмови акторів, Стімсон викреслює місто Кіото як ціль, адже провів там із дружиною медовий місяць.

Цей момент провокує на сильні емоції глядачів "Опенгеймера". Стімсон ставить свої особисті інтереси вище життя тисяч людей.

Оппенгеймер. Фото скріншот з Youtube
Оппенгеймер. Фото скріншот з Youtube

За сценарієм Стімсон мав викреслити місто зі списку через його культурне значення, одна Нолану так сподобалась ідея, що він його переписав.

"Був момент, коли Джеймс Ремар ... продовжував розповідати мені про те, як він дізнався, що Стімсон і його дружина провели медовий місяць у Кіото. Це була одна з причин, через яку він вирішив виключити місто зі списку для бомбардувань. І я додав це у сценарій. Це було справді вражаюче, коли ніхто не знав, як реагувати", - поділився Нолан.

Як повідомляв "Знай.ua", прем'єра Оппенгеймера в Україні: мало хто знає, що до створення ядерної бомби був причетний українець

Знай.ua писав, критики назвали "Опенгеймера" одним з найкращих фільмів Крістофера Нолана

Також, онук Оппенгеймера висловився про Нолана та новий фільм про ядерну бомбу: "Намагався когось убити"