Вже тиждень "Опенгеймер" Крістофера Нолана знаходиться у світовому прокаті - і змагається з "Барбі".

Ця біографічна стрічка розповідає про фізика-теоретика Роберта Оппенгеймера і зараз журналЧАСопублікував інтерв'ю з його онуком Чарльзом.

Роберт Оппенгеймер, скріншот: Youtube
Роберт Оппенгеймер, скріншот: Youtube

Чарльз народився у квітні 1975 року, вже після смерті Роберта Оппенгеймера. Його батько, Пітер, кілька років дитинства провів у Лос-Аламосі під час Манхеттенського проекту. У якийсь момент свого життя у нього в голові закріпилося усвідомлення того, що його дід був дуже відомою людиною, яка виконав свій обов'язок під час Другої світової війни — хоч і не була військовою.

Проте разом із тим... все людство змінилося після того, як було скинуто першу атомну бомбу. І тепер ми маємо такі технології, через які ми можемо знищити себе.

Популярні новини зараз
Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом
Показати ще

Якщо ви стрічку не дивилися, зараз вам можуть бути спойлери .

Про фільм Чарльз розповів, що спочатку розумів, що йому буде не дуже приємно від побаченого. Хоча він розмовляв з Крістофером Ноланом до прем'єри і був дуже вражений ним.

Роберт Оппенгеймер, скріншот: Youtube
Роберт Оппенгеймер, скріншот: Youtube

Фільм чоловікові сподобався. Він, на його думку, розповідає переконливу історію. І хоч він дивиться на стрічку, як на мистецтво, вона все ж таки правдива.

"Є моменти, з якими я не згоден, але не через Нолана. Найменше мені подобається згадка про отруєне яблуко, яке було проблемою в "Американському Прометеї". Якщо ви уважно читали книгу, то автори кажуть: "Ми не знаємо, чи це було дійсно". Немає жодних записів про те, що він намагався когось убити. Це дуже серйозне звинувачення", - зазначає він.

Щодо розмови Ейнштейна і Оппенгеймера наприкінці — він Чарльзу видався дуже ефектним, хоч і не історичним. А ще, будучи на зйомках фільму, хлопець почув, як Кілліан Мерфі в образі Оппенгеймера називає когось "мудаком", хоча фізик-теоретик ніколи не лаявся за життя.

Нагадаємо, в Індії зафарбували оголену актрису з "Оппенгеймера" і хочуть "скасувати" фільм через свавілля

Як повідомляв "Знай.ua", прем'єра Оппенгеймера в Україні: мало хто знає, що до створення ядерної бомби був причетний українець

Знай.ua писав, критики назвали "Опенгеймера" одним з найкращих фільмів Крістофера Нолана