Австралійські ядерні експерти подивилися "Опенгеймера" Крістофера Нолана і вже встигли висловити свою думку щодо цього фільму і того, чи точна картина у фізичному та ядерному плані.

Вони зазначають, що ця картина є епічною, інтенсивною, досить переконливою, але не завжди точною. Наприклад, вони заявляють, що перший ядерний вибух був зовсім не такий. Про це повідомляє Guardian.

Роберт Оппенгеймер, скріншот: Youtube
Роберт Оппенгеймер, скріншот: Youtube

Там були відсутні "фіолетові відтінки", "теплова хвиля", хоча насправді вони, якраз, були. А ще вони не згодні з Крістофером Ноланом у тому, що фізика — складна наука, про що хоче сказати глядачам, за допомогою діалогів між персонажами.

[quote author=""]"Як фізик, що дивиться фільм, я думаю, що вони могли б набагато ясніше розповісти про задіяну науку ... Я вважаю, що Нолан навмисно використовував такий високорівневий жаргон, щоб спантеличити у фільмі. Це змусило аудиторію відчути себе відокремленою від цих наукових гігантів. Як вчений і викладач, я думаю, що це поганий спосіб представлення науки", - заявляє доктор Кіррілі Рул.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає
Показати ще

Доктор Кері Бреннер, керівник Центру досліджень прискорювачів компанії Ansto, каже, що їй не вистачило одного елемента у вибуху 1945 року у Нью-Мексико, який носив кодову назву "Трініті", у фільмі.

Роберт Оппенгеймер, скріншот: Youtube
Роберт Оппенгеймер, скріншот: Youtube

Коли пристрій спрацював, ми побачили спалах світла та тишу, але він не помітив, щоб хтось реагував на безпосереднє відчуття тепла, яке супроводжувало візуальний спалах.

Генерал-майор Томас Фаррелл, заступник директора Манхеттенського проекту Леслі Гроувз (якого у фільмі грає Метт Деймон), назвав вибух "народженням нової ери - ери атомної енергії".

Нагадаємо, онук Оппенгеймера висловився про Нолана і новий фільм про ядерну бомбу: "Намагався когось убити"

Як повідомляв "Знай.uа", в Індії зафарбували оголену актрису з "Опенгеймера" і хочуть "скасувати" фільм через похабство.

Знай.ua писав, прем'єра Оппенгеймера в Україні: мало хто знає, що до створення ядерної бомби був причетний українець