Райський куточок і мрія кожної людини – Мальдівські острови... Ох і пощастило ж команді "Орла&Решки", адже наступна їхня подорож була саме туди.

Ні для кого не новина, що відпочинок на Мальдівах дуже дорогий. Але, виявляється, це не тільки через білий пісок, блакитний океан і шикарний сервіс. Ведуча тревела Настя Івлєєва дізналася основний секрет такої високої вартості уїк-енду на цих островах.

"Бекстейдж був дуже дорогий, - розповів керуючий готелю, де зупинилася ведуча, Дмитро Бурто. - Будівництво вимагає дуже багато часу і сил".

Орел і Решка, фото: прес-служба програми
Орел і Решка, фото: прес-служба програми

За словами чоловіка, спочатку потрібно орендувати маленький клаптик піску посеред океану. Потім збільшити його, щоб було де розмістити готель та інші будівлі.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Орел і Решка, фото: прес-служба програми
Орел і Решка, фото: прес-служба програми

"Окремим питанням було і є-де взяти пісок? - зізнається чоловік. - З іншого острова привезти не можна, адже є мікрофлора. Хоча, знаєте, були невдалі експерименти, коли такими переміщеннями порушували екосистему, тому єдиний варіант – добути пісок у своїй лагуні і помістити його на пляж".

Орел і Решка, фото: прес-служба програми
Орел і Решка, фото: прес-служба програми

Далі слід доставити на порожній Острів близько тисячі робітників, будівельні матеріали і техніку. Після цього побудувати електростанцію, вишку мобільного зв'язку, очисні споруди та станцію для заправки човнів. Потім вже привезти сотні дорослих пальм та інших рослин і озеленити Острів. Вартість таких робіт-захмарна. І тут ще й форс-мажори можуть бути.

"У нас була ситуація з машиною, яка заїхала в яму і провалилася туди. Сталося це в 400 метрах від берега, – розповідає Дмитро. - Авто важило 32 тонни. Знадобилося два тижні, щоб поставити його у вертикальне положення. До речі, на той час в двигуні вже жили маленькі краби і риби. Команда механіків побудувала туди тимчасовий місток і перебирала двигун у відкритому океані. Тільки через два місяці автомобіль виїхав на берег своїм ходом".

Орел і Решка, фото: прес-служба програми
Орел і Решка, фото: прес-служба програми

Як бачимо, райський куточок на землі сам собою не з'являється. Такий шикарний вигляд Мальдіви мають завдяки наполегливій і тривалій праці людей. Приблизно три з половиною роки йде на будівництво острова, а окупається все в середньому за 10-12 років. Знаючи всі ці факти, питання, чому уїк-енд там коштує таких грошей, можна більше не піднімати.

Нагадаємо, на наречену екс-прем'єра Розенка Олену-Христину Лебідь злили"компромат".

Як повідомляв Знай.uа, алкоголь, танці на столі і мишка Лариска, "пацанки" влаштували жорсткий дебош у дешевому хостелі Києва.

Також Знай.uа писав, що ведуча тревел-проекту народила в день матері.