Буває, що деякі пісні пишуть роками, і про них ніхто не знає, а буває таке, що пісні отримують величезну популярність навіть в акустичній версії з простого квартирника.

Хлопці зі "Слух.медіа" розповіли, як пісня Last Christmas стала хітом і провела в останню путь легендарного Джорджа Майкла.

Десь в середині 1980-х гурт Wham! став одним з комерційно найуспішніших британських поп-дуетів. Цілком ймовірно, що Джордж Майкл і Ендрю Ріджлі проклали доріжку і заснували імідж бойз-бендів кінця 1980-х і початку 1990-х начебто Take That І New Kids From The Block.

Wham!, фото: GettyImages
Wham!, фото: GettyImages

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Гурт Wham! став трампліном для кар'єри Джорджа Майкла. Він був музичним двигуном гурту і його обличчям. Ендрю Ріджлі завжди залишався на другому плані, хоча музичних амбіцій у нього і так не було. Після розпаду Wham! у 1986-му він не продовжив займатися музикою, швидше за все, розуміючи, що з тіні Майкла він вийти не зможе.

Wham!, фото: GettyImages
Wham!, фото: GettyImages

Незважаючи на цілих чотири альбоми та багатомільйонні тиражі, Wham! вписали себе в історію поп-музики завдяки двом пісням: легендарній Careless Whisper і пісні, яка стала міжнародним культурним надбанням і отримала безсмертя - Last Christmas.

Ендрю Ріджлі згадує момент створення композиції: "Ми поїли і відпочивали перед телевізором, коли Джордж майже непомітно зник приблизно на годину. Коли повернувся, то хвилювався так, ніби знайшов золото, яке, в певному сенсі, у нього дійсно було. Ми пішли в його стару кімнату, де він тримав синтезатор, і він зіграв мені звабливу, задумливу мелодію приспіву Last Christmas і заспівав перші слова. Це був дивовижний момент. Джордж створив музичну алхімію, поклав сутність Різдва на музику. Лірика, в якій розповідалася історія нещасного кохання, стала майстерним ударом, і, як Джордж це часто робив, зачепила за живе".

Це було в серпні 1984-го. У тому ж місяці Last Christmas було записано, а випущено 3 грудня 1984 року в якості синглу. Джордж Майкл самостійно виконав і записав всі партії та інструменти.

Last Christmas посіла друге місце в британських чартах. Хоча по-справжньому історія Last Christmas, принаймні її творця, закінчилася рівно чотири роки тому, 25 грудня, 2016 року. Саме в цей день, на католицьке Різдво, помер один з найбільших поп-співаків 1990-х Джордж Майкл.

Прощання з Джорджем Майклом, фото: GettyImages
Прощання з Джорджем Майклом, фото: GettyImages

Жахлива іронія - людина, яка співала про те, як метафорично віддала серце коханій або коханому на Різдво, вмирає від серцевої недостатності в це свято. Однак від цього залишилася прекрасна легенда останнього Різдва, з того часу супроводжує Джорджа Майкла і його чарівний хіт. Так закінчилася історія Last Christmas. Але пісня все одно звучатиме до того часу, поки в світі існує Різдво.

Раніше повідомляли, під Києвом Санта Клаус скинув дітям цукерки з повітря - парашут замість оленів.

Як повідомляв Знай.uа, Харламов після розлучення з Асмус перетворився на сексуального Санта Клауса: "На сон прийдешній".

Знай.uа писав, Супрун розповіла, як Санта допоміг Миколі: цю казочку дітям краще не розповідати.