Нещодавно низка українських блогерів, які були залучені до скандалу з поширенням дезінформації про дитячу лікарню "Охматдит", були внесені до скандально відомої бази "Миротворець".

Про це пише "Експерт".

До списку потрапили:

Блогер Волошин вже відреагував на це, записавши та виклавши відео у своєму Instagram.

"Мене зрівняли із сепаратистами. Там люди, які несуть загрозу країні. Таке відчуття, що справа часу, коли мене запакують просто і зроблять ворогом народу. І зроблять так, щоб люди в це повірили. Зробити людину антигероєм дуже легко і просто, хоча я вже сто разів казав, що юбув не правий та визнав свою помилку… Не знаю, що далі робити і чого очікувати, але зважаючи на все, це далеко не фінал. Чесно кажучи, дуже хотілось би вимкнути цей стриманий фільм і стерти його з пам’яті, принаймні зі своєї", — написав блогер.

Влада Роговенко, скріншот з відео
Влада Роговенко, скріншот з відео

Влада Роговенко та Настя Умка поки ніяк не відреагували на додавання їх в базу Миротворця.

Внесення блогерів до "Миротворця" викликало бурхливу реакцію в українському суспільстві. Деякі люди засуджують такий крок, вважаючи його занадто жорстким і таким, що може наразити блогерів на небезпеку. Інші ж вважають, що це виправдане рішення, адже блогери своїми публікаціями завдали шкоди репутації України та нашкодили інформаційній безпеці країни.

Важливо зазначити, що "Миротворець" є нелегальною базою даних, яка відома своїми зв'язками з праворадикальними угрупованнями. Вона неодноразово критикувалася за публікацію персональних даних людей, що ставило їх під загрозу.

Настя Умка та Владислава Роговенко. Фото: Мета
Настя Умка та Владислава Роговенко. Фото: Мета

Внесення блогерів до "Миротворця" може мати негативні наслідки для їхньої безпеки. Тому важливо закликати владу вжити заходів для захисту блогерів від можливих загроз.

Ця ситуація також підкреслює важливість критичного мислення та перевірки інформації перед її поширенням. У часи інформаційної війни важливо не піддаватися дезінформації та не поширювати її далі.

Важливо також зазначити, що трагедія в "Охматдиті" стала жахливим наслідком російської агресії проти України. Важливо пам'ятати про цю трагедію та не давати можливості ворогам використовувати її для своїх пропагандистських цілей.

Нагадаємо, що блогер Волошин розповів, чи ходив він в ТЦК.

Як повідомляли раніше, Влада Роговенко хотіла назвати свого малюка на честь незнайомця.

Як писав "Знай" раніше, Волошин заявив, що до нього почали повертатися почуття до колишньої дружини — Анни Трінчер.