Українська письменниця Ірена Карпа різко відреагувала на заклики блогерів-мільйонників до мирних переговорів із росією після ракетної атаки 8 липня.

Свою позицію вона виклала на сторінці в Instagram, звернувшись до своїх передплатників.

Карпа почала з того, що, хоч вона і не мільйонник серед блогерів, її передплатники точно розумніші за середній, і серед них, можливо, є ті, хто потрапив під вплив російської пропаганди про мирні переговори та поступки.

Ірена Карпа / фото: Instagram
Ірена Карпа / фото: Instagram

Вона чітко дала зрозуміти, що розмови про мир – це не просто про територію, а віддати росії хоч шматочок української землі – це не просто про "змінити контури на карті". Це означає заплющити очі на долі наших співгромадян, залишених в окупації, які зазнають тортур за проукраїнські погляди, насильство, викрадення та депортацію дітей.

Популярні новини зараз
Прийдуть з перевіркою до кожного: змінилися правила соціальних виплат Продукти продаватимуть за новими правилами: чи постраждає звичний раціон українців "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником У платіжках будуть нові суми: українців попередили про зміни у тарифах
Показати ще

"На катування, яких люди зазнають від московитів за будь-які проукраїнські погляди. На зґвалтування. На викрадення й депортацію українських дітей у російські глубінки, де їм змінять прізвища й розкажуть, що батьки їх не шукають", – уточнює Ірена.

Вона нагадала, що після мінських домовленостей росія не дотримувалася своїх обіцянок, використовуючи окупований Донбас як плацдарм для нових наступальних дій. Переговори з росією, за її словами, дадуть сигнал усім іншим диктаторам з ядерною зброєю, що агресія проти мирних держав може бути безкарною.

Це надихне Північну Корею, Іран та Китай.

"Росія с*ати хотіла на будь-які свої обіцянки. Не треба навіть історію знати, щоб це зрозуміти – ми це застали на своїх недовгих життях", – додала письменниця.

Крім того, Карпа зазначила, що згода на поступки означатиме, що жертви всіх військових, медиків, мирних жителів та волонтерів з 2014 року були марними.

"Злу не можна йти на поступки. Йому треба рубати голову, скільки б ця куркоподібна їх не мала", – наголосила Карпа.

Українці підтримали слова Ірени та також висловили своє обурення у бік тих, хто закликає до вирішення миром:

Коментар до посту Ірени / фото: скриншот Instagram
Коментар до посту Ірени / фото: скриншот Instagram

Коментар до посту Ірени / фото: скриншот Instagram
Коментар до посту Ірени / фото: скриншот Instagram

Коментар до посту Ірени / фото: скриншот Instagram
Коментар до посту Ірени / фото: скриншот Instagram

Раніше стало відомо про те, що Руслан Ханумак втік з України в США, слідом за Владом Ямою: "Не замінять дитинство без батька"

Вам варто почитати, "Мені пох*й, хто там воював - здохнете все": в Одесі неадекватний фітнес-тренер накинувся на військових

Також ми писали, що служителі разом з дітьми ставлять ставки і влазять у борги: одному не вистачає "зп", у іншої – депресія