Видатний український естрадний виконавець Павло Зібров висловив своє обурення щодо ситуації з почесними званнями деяких артистів, які відкрито підтримують агресію окупантів проти України .

В одному з інтерв'ю він порушив важливе питання щодо доцільності збереження звань народних артистів України для осіб, чия позиція суперечить інтересам нашої держави.

Павло Зібров. Фото: Instagram
Павло Зібров. Фото: Instagram

Зібров зазначив, що звання народного артиста України, хоч і має певну символічну вагу, насправді є пережитком радянської доби і не відповідає сучасним реаліям.

"Я прихильник того, що важливіше ім'я і що за ним стоїть, яка фігура, пісенна спадщина, любов глядача, активна культурна діяльність і громадська позиція, ніж ти народний чи заслужений", - заявив він.

Популярні новини зараз
Утримувати тариф більше не будуть: восени на українців чекає новий удар по гаманцях Українцям пояснили, коли про графіки відключення світла можна буде забути: "Є варіант..." З 1 липня українці отримають 20 тисяч гривень пенсії, але не всі: кому пощастить Українці залишаться без пенсій, і не важливо – працювали вони, чи ні
Показати ще

Артист висловив своє занепокоєння тим, що деякі відомі виконавці, які публічно підтримали російську агресію або продовжують працювати в країні-агресорі, досі офіційно вважаються частиною української культури через наявність у них державних відзнак.

Павло Зібров, кадр із кліпу
Павло Зібров, кадр із кліпу

Зібров вважає це неприпустимим, особливо в умовах повномасштабного вторгнення в Україну.

Він закликав президента України Володимира Зеленського та Верховну Раду звернути увагу на це питання та вжити відповідних заходів.

Знай.ua писав, гасова лампа, кубики сухого спирту і тат кожух: як Злата Огневич переживала блекаути в дитинстві