Останній блокбастер Крістофера Нолана "Оппенгеймер" перебуває у прокаті майже тиждень.

Як виявилося, фільм спровокував суперечки серед правих індуїстів в Індії, де деякі закликають до бойкоту фільму та вимагають видалити інтимну сцену, в якій головний герой вимовляє відомий рядок із священного писання релігії.

Оппенгеймер. Фото скріншот з Youtube
Оппенгеймер. Фото скріншот з Youtube

Фільм розповідає історію атомної бомби через призму її творця, Роберта Оппенгеймера, і вказана сцена зображує актора Кіліана Мерфі, який грає головну роль, що займається інтимом з Флоренс П'ю, котра грає його коханку Джин Татлок.

Під час акту П'ю зупиняється і бере до рук копію "Бхагавад-гіти", одного з найсвятіших писань індуїстів, і просить Мерфі прочитати її.

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

"Тепер я став Смертю, знищувачем світів", - каже герой Оппенгеймера, і вони продовжують статевий акт.

Оппенгеймер. Фото скріншот з Youtube
Оппенгеймер. Фото скріншот з Youtube

Політик з індуїстської націоналістичної партії "Бхаратія Джаната Партія" (БДЖП) назвав фільм "тривожним нападом на індуїзм" і звинувачує його в тому, що він "частина великої змови проти індуїзму".

Там просять видалити цю сцену і зробити все необхідне, щоб знову повернути до себе любов від індуїстів. При цьому у кінотеатрах сцену вже встигли зафарбувати, накривши дівчину "сукнею" з графіки. Це рішення вже жартома вважають найкращим і пропонують дати "Оскар" за цей крок.

Нагадаємо, прем'єра Оппенгеймера в Україні: мало хто знає, що до створення ядерної бомби причетний українець

Як повідомляв "Знай.uа", критики назвали "Опенгеймера" одним з найкращих фільмів Крістофера Нолана.