У соціальній мережі згадали творчість молодої співачки Ніни Матвієнко

Відео опубліковано на сторінці в соціальній мережі instagram програми "Зірковий шлях".

Ніна Матвієнко
Ніна Матвієнко

Ніна Митрофанівна Матвієнко була п'ятою дитиною у багатодітній родині. Загалом у її сім'ї було 11 дітей. Ще в дитинстві вчителька порадила маленькій Ніні зайнятися співом. Незважаючи на нелегку долю, вона спочатку закінчила інтернат, а потім працювала на коростенському заводі Хіммаш, вона змогла реалізувати свій талант.

Її бажання співати було таким сильним, що 1966 року Матвієнко таки записалася до студії Хору імені Григорія Верьовки, згодом вона стала солісткою.

Популярні новини зараз
Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

Ніна Матвієнко та донька Тоня. Фото: .instagram.com/tonya_matvienko/
Ніна Матвієнко та донька Тоня. Фото: .instagram.com/tonya_matvienko/

Співачка вела активну концертно-гастрольну діяльність, розпочату ще з 1967 року. Ніна Матвієнко з успіхом гастролювала у Мексиці, Канаді, США, Чехії, Польщі, Фінляндії, Кореї, Франції, країнах Латинської Америки. У її творчому репертуарі платівки із записами українських народних пісень, аудіокасети, компакт-диски із записами різних за жанром творів.

У програмі згадали, якою була в юності відома співачка. На сторінці розмістили відео, на якому юна співачка в українському народному вбранні виконує народну пісню "Ой, роду наш червоний". Публікацію підписано так:

"Дізналися співачку? На відео - юна Ніна Матвієнко, яка виконує народну пісню "Ой, роду наш червоний". Фантастично красиво ❤️"

Ніна Матвієнко, фото: Instagram
Ніна Матвієнко, фото: Instagram

У коментарях шанувальники написали:

"Ніночка Матвієнко - голос нашої України ....ніжний, сильний і не зламаний "

[quote author=""] "Не тільки голос чудовий, але й справжня українська жіноча краса, краса без макіяжу. Дуже красива зовні та красива душа. 👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏"[/

Нагадаємо, що дай боже кожному: як виглядає Ніна Матвієнко у свої 75 років.

Раніше ми повідомляли, що Ніна Матвієнко не змогла змовчати, це мають почути всі українці: "Згадаймо разом із сльозами...".