Відома українська телеведуча та головний ревізор країни Оля Фреймут, яка часто дає поради з етикету та навчає як правильно поводитись у різних життєвих ситуаціях, цього разу поділилася списком цікавих книг.

Відповідна посада з'явилася на її особистій сторінці в соцмережі Інстаграм. Крім улюблених авторів, телеведуча поділилася і своїми думками з приводу цих творів, а також цитатами, які зачепили її за живе. Серед них особливо актуальний зараз Василь Стус.

Василь Стус, фото: кадр з відео
Василь Стус, фото: кадр з відео

"Коли так сумуємо за Україною, ось що раджу почитати. Це мій особистий "book-list"", - пише вона. Оля Фреймут

Список книг від Олі Фреймут:

1. Василь Стус. Листи до сина та до дружини. Мій улюблений фрагмент: "людина - це обов'язок, а не титул... Людина - твориться, самороджується."

2. Валер'ян Підмогильний. "Невелика драма" та особливо "Місто". У його текстах стільки Києва... Інтелектуал, знищений російською владою у 36 років. Улюблені рядки з "Міста": "Як може людина зникнути так, щоб її більше ніколи не побачили? Як можна померти не на день, не на тиждень, не на рік, а "померти як є"?"

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Оля Фреймут, фото: Знай.ua
Оля Фреймут, фото: Знай.ua

3. Нечуй-Левицький "Хмари". Київ оживе перед вами, особливо поділ та Липки.

4. Осипа Заклінська "Як здобути красу...". Галицька мова, стиль, гонорові та практичні думки. Для тих, кому не вистачає Львова як мені.

5. Ісаак Бабель, розповідь про Одесу. І взагалі – особливо актуальні зараз тексти: "Я на великій панахиді, що ніяк не завершиться".

Пост Олі Фреймут, скріншот: instagram.com/freimutolia
Пост Олі Фреймут, скріншот: instagram.com/freimutolia

Нагадаємо, що дочка Олі Фреймут Злата Мітчелл повернулася до Маріуполя та звинуватила путіна: "Більше, ніж...".

Раніше ми повідомляли, що легендарний "Ревізор" Оля Фреймут показала напад неадекватної росіянки: "У мене плащ ось за 25 тисяч і косинка".