Південний Казахстан - наступна зупинка команди тревела "Орел&Решка. Чудеса світу" Неймовірної краси місць там дійсно дуже багато, але одне з найбільш вражаючих і чарівних – озеро Каїнди, поблизу столиці Алмати. Саме туди і відправився Ведучий Антон Зайцев.

"Це, напевно, саме незвичайне озеро, яке ми тільки бачили, - каже ведучий. - З гладі води виростає затоплений ліс. Дерева стирчать, як голки, і виглядає це дуже красиво і одночасно дуже дивно. Неначе в цьому озері затонула сотня кораблів, а з-під води стирчать голі щогли. Але найцікавіше те, що дерева не виросли з дна. Просто якось стався обвал, який перегородив річку, і вона затопила ущелину.

Орел і Решка, фото: прес-служба програми
Орел і Решка, фото: прес-служба програми

Озеро дуже холодне. Навіть влітку температура піднімається максимум до + 6 градусів. Через це під водою сформувався справжній чарівний світ. Уявіть, над водою-стовбури, а під нею – зелені і пухнасті дерева.

"Спочатку можна подумати, що під водою дерева зберегли свої голки, але це не так, – розповідає Зайцев. - На місці хвої оселилися водорості і створили дивне Смарагдове намисто на гілках. Незважаючи на те, що озеру Каїнди більше ста років, жодне дерево в ньому досі не згнило і не зіпсувалося. І все завдяки крижаній воді".

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Орел і Решка, фото: прес-служба програми
Орел і Решка, фото: прес-служба програми

Але просто екскурсією все не закінчилося. Перебуваючи там, ведучий розкрив секрет вічної молодості.

" Тут така природна кріокамера, - розповідає Зайцев. - Все, що нижче рівня води, заморозилося і законсервувалося на довгі-довгі роки. Ну все, дівчатка, секрет молодості розкритий-приїжджаєте в Казахстан, занурюєте голову в Каїнди – і вуаля".

Орел і Решка, фото: прес-служба програми
Орел і Решка, фото: прес-служба програми

Нагадаємо, колега Регіни Тодоренко Синельников закохався в легендарні Карпати.

Як повідомляв Знай.uа, ведучий "Орел і Решка" потрапив у справжній замок Попелюшки, як казка виглядає в реальності.

Також Знай.uа писав, що зірка "Орла і Решки" розповіла про забобони в рік Бика, чого категорично не можна робити.